Versneld aflossen autofinanciering

Wilt u versneld aflossen op uw goedkope autofinanciering, bijvoorbeeld omdat u een erfenis heeft gehad, of u op de maandelijkse rentelasten wilt besparen? Het is in de beide gevallen verstandig om binnen de voorwaarden van de lening na te gaan wat er mogelijk is. U zorgt er op die manier voor dat u een goed beeld krijgt van de kosten waar u op kunt besparen, maar aan de andere kant ook van eventuele beperkende voorwaarden. Het versneld aflossen is niet binnen iedere goedkope autofinanciering zomaar mogelijk, dus kijk hier ook goed na voordat u een nieuwe lening afsluit.

Kredietopening

Kiest u voor een krediet opening? Dan is het versneld aflossen over het algemeen geen probleem. U leent tot een maximaal bedrag en u kunt afgeloste bedragen gewoon opnieuw opnemen. Aan de andere kant heeft u de mogelijkheid om versneld af te lossen en er daarmee voor te zorgen dat de rentelasten lager uit zullen vallen. U betaalt geen vast bedrag per maand om de lening af te lossen, maar u heeft op dat gebied meer flexibiliteit. Wilt u een goedkope autolening waarbij u versneld kunt aflossen op het moment dat u dit wenst? Dan is de kredietopening waarschijnlijk een interessante optie.

Lening op afbetaling

Maakt u aan de andere kant gebruik van een lening op afbetaling? Dan is de kans groot dat het iets lastiger zal zijn om versneld af te lossen. In de meeste gevallen mag u een bepaald percentage van het krediet aflossen, zonder dat er sprake is van een boeterente. Wilt u meer aflossen? Dan betaalt u een boeterente en is het verstandig om deze kosten mee te nemen in uw afweging. U zorgt er op die manier voor dat u het versneld aflossen alleen doet op het moment dat het daadwerkelijk voordeel op zal leveren voor uw goedkope autolening.

Previous post:

Next post: