Persoonlijke lening

Maakt u gebruik van een persoonlijke lening, of heeft u deze op het oog om een auto te financieren? Het is een vorm van geld lenen waarbij u kiest voor een vaste rente en een vaste looptijd, die u vooraf met de bank af kunt spreken. U kunt niet zomaar vervroegd aflossen, maar u weet wel alvast dat uw maandlasten niet onverwacht zullen oplopen. Wat dat betreft is de persoonlijke lening of een lening op afbetaling een prima keuze, wanneer u de aankoop van uw auto wilt financieren.

Lening op afbetaling

We spreken ook wel van de lening op afbetaling, aangezien u het krediet in de meeste gevallen lineair zal afbetalen. Dat betekent dat u bijvoorbeeld €10.000 leent, voor een periode van 5 jaar. U betaalt dan ieder jaar €2.000 terug, verspreid over de 12 maanden. U kunt hierdoor vooraf al berekenen wat u iedere maand aan aflossing zal betalen. Op basis van de nog openstaande schuld van dat moment kunt u daarnaast de rente per maand berekenen. Kiest u voor een autolening op basis van een lening op afbetaling? Dan zullen de kosten iedere maand een beetje verder afnemen, totdat u het totale bedrag heeft afgelost.

Duidelijkheid en transparantie

Het grote voordeel van een persoonlijke lening of een lening op afbetaling is de grote mate van duidelijkheid. U kunt vooraf precies berekenen wat u van maand tot maand zal betalen, waardoor u niet zomaar te maken krijgt met een stijging van de kosten of andere vervelende verrassingen. In plaats daarvan berekent u het geheel gemakkelijk en zorgt u er met een autolening simulatie voor dat u de diverse aanbieders met elkaar kunt vergelijken. Kies voor het krediet dat het best aansluit bij uw persoonlijke wensen, bij voorkeur met een scherpe rentevoet die de kosten beperkt zal houden. U zou de autofinanciering ook zeker onder persoonlijke leningen mogen scharen, al wordt deze dus wel anders betiteld. Daarnaast verschilt dus ook de rentevoet en bent u dus ook beter af met een autofinanciering. De verschillen zijn zijn niet op uwautolening.be waar te nemen, aangezien wij ons alleen op autoleningen richten, maar u zou dit uiteraard zelf ook nog na kunnen gaan.

Previous post:

Next post: