JKP

Bent u van plan om een autolening af te sluiten, of bent u op zoek naar de mogelijkheid om hierop te besparen? Dan is de kans groot dat u te maken zal krijgen met het JKP, het Jaarlijks Kosten Percentage. Dit is een percentage dat aangeeft hoeveel kosten u jaarlijks betaalt, om gebruik te kunnen maken van het krediet om de auto aan te schaffen. In het verleden probeerden aanbieders van kredieten u bijvoorbeeld te lokken met een lage rente, om daarna hoge andere kosten in rekening te brengen. Dat is dankzij het JKP niet meer mogelijk, waardoor u vooraf goed kunt zien wat de autolening u zal kosten.

Hoger dan de rentevoet

Houd er rekening mee dat het JKP over het algemeen net wat hoger ligt dan de rentevoet die u betaalt. Dat heeft te maken met het feit dat u de rente maandelijks zal betalen, in plaats van per jaar. De rentevoet wordt u in de advertenties en aanbiedingen op jaarbasis aangegeven. Daarnaast kan er sprake zijn van eventuele aanvullende (administratie)kosten. Kijk bij het vergelijken van de autoleningen altijd goed naar het JKP, om er zeker van te zijn dat u de kosten zo goed mogelijk in de hand kunt houden. De JKP is hierbij in ieder geval de laagste op het gebied van leningen, want u zou maar eens moeten kijken naar die van de persoonlijke lening.

Vergelijken van autoleningen

Dankzij het vergelijken van autoleningen op basis van het JKP kunt u op zoek gaan naar de goedkoopste autolening. Maak bij voorkeur gebruik van een autolening simulatie, bijvoorbeeld om na te gaan wat een klein verschil in het JKP u jaarlijks of over de gehele looptijd op kan leveren. De kans is groot dat de verschillen hoger op zullen lopen dan u zou denken. Vooral wanneer u een bedrag van €10.000 of meer leent is het de moeite waard om een goedkopere autolening af te sluiten en daarmee op de kosten te besparen.

Previous post:

Next post: