Hoogte van de rentevoet

De hoogte van de rentevoet bepaalt voor een groot deel hoe hoog de kosten op zullen lopen. Een rente van 6,8% per jaar lijkt wellicht maar iets hoger dan een rentevoet van 6,4% per jaar, maar dit kan in het eerste jaar op een lening van €10.000 toch al een paar tientjes aan rente schelen. Over de gehele looptijd van bijvoorbeeld 5 jaar zal het verschil oplopen tot enkele honderden euro’s. Het is wat dat betreft verstandig om de hoogte van de rentevoet goed in de gaten te houden op het moment dat u een autolening af wenst te sluiten.

Rentevoet voor uw autofinanciering

De hoogte van de rentevoet is echter niet de enige belangrijke factor, het is daarnaast verstandig om rekening te houden met eventuele aanvullende kosten. U kunt de goedkoopste autolening afsluiten door goed te kijken naar het Jaarlijks Kosten Percentage (JKP). Dit is een percentage dat de kredietverstrekkers aan dienen te geven, om duidelijk te maken hoeveel procent kosten u jaarlijks betaalt voor het krediet. Hier maakt de hoogte van de rentevoet een groot onderdeel van uit, maar hierin zitten daarnaast ook eventuele bijkomende kosten die u misschien niet direct duidelijk waren.

Simuleren en vergelijken

U kunt de hoogte van de rentevoet bovendien gebruiken om een autolening simulatie uit te voeren. U zorgt er op die manier voor dat u een beeld krijgt van de kosten over de komende jaren, of tijdens de gehele looptijd. Ga na welke lening voor u het meest voordelig uit zal pakken, door een vergelijking op basis van de verschillende simulaties op te stellen. Heeft u een autolening met een scherpere rentevoet gevonden? Dan kunt u dankzij de simulatie nagaan of deze goedkopere autolening voor u de moeite waard is om over te stappen, of een nieuwe lening af te sluiten.

Previous post:

Next post: