Criteria voor afsluiten autolening

Bent u benieuwd naar de criteria voor het afsluiten van een autolening? Deze hangen deels af van de bank waar u gebruik van wenst te maken, al zijn er ook enkele algemene richtlijnen beschikbaar. Het is bijvoorbeeld van belang om voldoende inkomen tot uw beschikking te hebben en niet teveel andere kredieten te hebben lopen. De druk van de autolening op uw inkomen mag niet te groot worden. U kunt online zelf berekenen wat u maximaal kunt lenen, om na te gaan of het voor u mogelijk is om een goedkope autolening af te sluiten voor de auto die u op het oog heeft.

Voldoende inkomen

Zorg er in ieder geval voor dat u voldoende inkomen tot uw beschikking heeft, aangezien u dit dient te gebruiken om de kosten voor de lening te betalen. U betaalt rente en aflossing, op basis van de rentevoet, de looptijd en het bedrag dat u heeft geleend. U kunt een online lening simulatie uitvoeren om na te gaan wat de kosten iedere maand zullen bedragen. Zorg er in ieder geval voor dat u voldoet aan de criteria voor het afsluiten van een autolening, door te beschikking over een vast inkomen dat voldoende hoog is.

Niet teveel andere kredieten

Een van de andere belangrijke criteria voor het afsluiten van een autolening is dat u niet teveel andere kredieten heeft lopen. In dat geval gaat een (groot) deel van uw inkomen op aan de rente en aflossingen voor die leningen, waardoor het niet mogelijk is om een krediet af te sluiten. Neem deze kredieten mee in de berekening hoeveel u maximaal kunt lenen of de autolening simulatie. U kunt dan zelf ontdekken of u de mogelijkheid heeft om een goedkope autolening af te sluiten en er daarmee voor te zorgen dat u een nieuwe wagen kunt rijden.

Previous post: