Autofinanciering

Een ander woord voor een autolening is een autofinanciering. Uiteraard komt het op hetzelfde neer en gaat het erom dat u hiermee geld kunt gaan lenen zodat u een auto kunt gaan kopen. Of er dus gesproken wordt over een autofinanciering of een autolening, dan maakt verder niet uit. Van alle leningen die u kunt afsluiten is de autofinanciering toch wel de goedkoopste. Als u bijvoorbeeld zou kijken wat een lening op afbetaling kost of een renovatielening, dan zult u vaak zijn dat dit soort leningen een stuk duurder zijn dan wanneer u dus geld wilt gaan lenen om een auto te kunnen kopen. Omdat een aantal kredietverstrekkers dus met een lage rentevoet werken kunt u veelal een goedkope autofinanciering afsluiten.

Vergelijk direct de beste autoleningen »

Autofinanciering herfinancieren

Wanneer u al een autofinanciering heeft, maar vermoed dat u teveel betaalt, dan kunt u dus eens de financieringen van verschillende kredietverstrekkers gaan bekijken. Als dan inderdaad mocht blijken dat u meer betaalt dan dat dit bij een andere kredietverstrekker zou zijn, dan kunt u overwegen om uw autofinanciering over te zetten naar een de kredietverstrekker die dus goedkoper is. Men noemt dit herfinancieren. U heeft dan natuurlijk al een deel van uw autofinanciering afgelost. Het deel wat al is afgelost hoeft dan ook niet meer mee te worden genomen bij uw autofinanciering die u af wilt gaan sluiten bij de nieuwe kredietverstrekker.

Eigenlijk is het altijd verstandig om na het afsluiten van uw autolening zo nu en dan eens te kijken hoe het met de rentevoeten zit van andere kredietverstrekkers. Deze zouden namelijk zomaar eens kunnen veranderen, waardoor het mogelijk voor u gunstiger worden om uw autofinanciering te gaan herfinancieren bij een andere kredietverstrekker. Veel mensen sluiten hun autofinanciering af en kijken er vervolgens niet meer naar om en betalen maandelijks gewoon netjes hun kosten totdat de lening volledig afgelost is. Door zo nu en dan toch de rentevoeten eens opnieuw te bekijken kunt u er wellicht voor zorgen dat u voor uw autofinanciering nog minder gaat betalen dan dat u al deed.

Hoe hoog is uw autofinanciering?

Hoeveel u uiteindelijk zult kunnen gaan lenen hangt af van het inkomen dat u heeft. Ook het inkomen van uw partner, mits u die heeft, wordt hierbij meegeteld en als u dus 2 inkomens heeft zal het in veel gevallen eerder mogelijk zijn om een grote lening los te krijgen bij uw kredietverstrekker. U kunt in feite door een autofinanciering simulatie al zien of een lening voor u te hoog is gegrepen of niet aan de maandelijkse kosten die uit de simulatie komen rollen. Vallen deze mee en zijn deze in uw ogen dus goed betaalbaar, dan is de kans ook ruimschoots aanwezig dat een kredietverstrekker hier ook zo over denkt. Overigens hoeft dit natuurlijk niet altijd zo te zijn.

Waar altijd rekening mee wordt gehouden bij de kosten van een autofinanciering is dat u naast het kunnen aflossen van de kosten ook nog ruim voldoende geld over moet kunnen houden om goed van te leven. Denk dus zeker niet dat wanneer u maandelijks 400 euro overhoudt u dit allemaal kunt spenderen aan de kosten van de autofinanciering, want erg handig is dit natuurlijk niet. U moet namelijk ook altijd wat geld over te zien houden voor dingen waarop u vooraf niet had kunnen rekenen, zoals een huishoudelijk apparaat wat plots defect gaat. Zorg dus dat de kosten van uw autofinanciering niet al het geld wat u maandelijks overhoudt opslokt.

Autofinanciering simulatie

U zult na een autofinanciering simulatie zelf kunnen zien wat de stand van zaken is en of u inderdaad zelf wel verwacht dat u de kosten van de autofinanciering maandelijks kunt opbrengen. Komt u inderdaad tot een dergelijke conclusie na de autofinanciering simulatie en heeft u daarnaast ook nog het idee dat u een goedkope autofinanciering heeft getroffen, dan kunt u deze vervolgens dus aan gaan vragen en zult u even moeten afwachten of uw kredietverstrekker vindt dat u geschikt bent voor de lening die u aangevraagd heeft.

Goedkoopste autofinanciering

U sluit natuurlijk pas een autofinanciering af op het moment dat u in de veronderstelling bent dat u de goedkoopste heeft gevonden. Het komt soms ook voor dat men niet altijd voor de goedkoopste autofinanciering kiest, maar juist voor een kredietverstrekker waarmee zij al ervaring hebben gehad in het verleden. Dat kan natuurlijk ook heel goed, want als u over een bepaalde kredietverstrekker in het verleden zeer te spreken bent geweest heeft u eigenlijk weinig reden om hier weer niet opnieuw naar bij terug te keren, tenzij deze een hoge rentevoet heeft, want op dat moment lijkt een goedkopere kredietverstrekker dan toch een meer voor de hand liggende keuze te zijn.

Autofinanciering vergelijken

Autofinancieringen kunt u dus vrij eenvoudig vergelijken. U gebruikt gewoon de mogelijkheid die kredietverstrekkers u geven tot het uitvoeren van een autofinanciering simulatie en vervolgens kijkt u gewoon bij welke kredietverstrekker de autofinanciering u het meest aanspreekt. Het is dus absoluut niet moeilijk, maar natuurlijk zult u er wel een heel klein beetje moeite voor doen om een financiering voor uw auto te vinden naar uw smaak.

Autofinanciering en het JKP

Het Jaarlijkse KostenPercentage, afgekort JKP, is de rentevoet van uw autofinanciering. U kunt er vanuit gaan dat hoe lager deze is, des te minder kosten zult u dus ook hoeven maken voor uw autofinanciering en dat is natuurlijk waar u uiteindelijk naartoe wilt. U wilt geld lenen voor uw auto, maar het is natuurlijk niet de bedoeling dat u dit meer zal gaan kosten dan werkelijk ook nodig is. Een laag JKP is dus wat u aan een goedkope autofinanciering zal kunnen helpen. Een autofinanciering hoeft op zich helemaal niet zo prijzig te zijn, want als u ziet dat u met bijvoorbeeld een JKP van 4% met een autofinanciering van een duur van enkele jaren toch relatief lage kosten heeft ziet u dat een autofinanciering toch echt wel voordelig kan zijn.

Het komt voor dat kredietverstrekkers zo nu en dan hun JKP veranderen. Aangezien wij op onze website enkel maar de laagst mogelijk JKP bij een bepaalde kredietverstrekker voor de autofinanciering weergeven kan dus bij bepaalde leenbedragen de JKP iets afwijken. In elk geval kunt u wel zien wat er bij een kredietverstrekker aan laagst haalbare JKP mogelijk is.